Αγωγή για πνευματικά δικαιώματα κατά της δισκογραφικής UMG

0

Τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος Allman Brothers κατέθεσαν αγωγή εις βάρος της δισκογραφικής εταιρείας UMG από την οποία αξιώνουν αποζημίωση ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση συμφωνίας για τα πνευματικά δικαιώματα από τις πωλήσεις cd και το κατέβασμα μουσικής από το διαδίκτυο για υπηρεσίες όπως το iTunes της Apple.
Η αποζημίωση αφορά τις πωλήσεις επιτυχιών του συγκροτήματος με την πρώτη δισκογραφική τους εταιρεία την Capricorn Records. Πρόκειται για επιτυχίες από το 1969 έως το 1980 όπως το “Jessica” και το “Midnight Runner”.
Οι ενάγοντες είναι τα μέλη του συγκροτήματος Greg Allamn, Jai Johanny “”Jaimoe”” Johanson, Butch Trucks και Dickey Betts.
Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, αναφέρει ότι η UMG “αρνείται να πληρώσει στους ενάγοντες το ακριβές ποσό των πνευματικών δικαιωμάτων για την ψηφιακή εκμετάλλευση των Capricorn Masters”.
Η συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα, η οποία χρονολογείται από το 1985, μεταξύ του συγκροτήματος και της Polygram, η οποία εξαγοράστηκε αργότερα από την Universal, προβλέπει το συγκρότημα να λαμβάνει τα μισά από τα κέρδη των πωλήσεων των δίσκων τους από τρίτους, όπως για παράδειγμα η υπηρεσία iTunes της Apple.

Σχόλια