Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ιστολογίου

0

Ιδιωτικό σχολείο στη Φλόριντα κατέθεσε αγωγή κατά μητέρας πρώην μαθήτριας κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω των κειμένων της στο ιστολόγιο της (blog).
Το διοικητικό συμβούλιο ζητάει από το δικαστήριο να εγκρίνει την καταβολή αποζημιώσεων και να σταματήσει τη δημοσίευση κειμένων που αναφέρονται στο σχολείο.
Οι απόψεις διίστανται για την εν λόγω υπόθεση. Κάποιοι κάνουν λόγο για ξεκάθαρη περίπτωση λογοκρισίας και άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν καταπατούνται τα δικαιώματα που εξασφαλίζει στους Αμερικανούς πολίτες η Πρώτη Τροποποίηση του συντάγματος.
«Πολλοί άνθρωποι, ιδιώτες και δημόσια πρόσωπα, είναι εύθικτοι. Ο κόσμος, όμως, πρέπει να συνηθίσει τη νέα πραγματικότητα των ιστολογίων, τα οποία δίνουν μια εξέδρα ομιλητή στον καθένα», τόνισε η Ρεμπέκα Τζέσκε, εκπρόσωπος της οργάνωσης Electronic Frontier Foundation για την προστασία της ελευθερίας του λόγου στα ηλεκτρονικά μέσα και νομική εκπρόσωπος των κατόχων ιστιολογίων.
Η μητέρα της πρώην μαθήτριας επισημαίνει ότι δημιούργησε το ιστολόγιο για να προειδοποιήσει άλλους γονείς και για να διηγηθεί τι συνέβη στην κόρη της.
Η αγωγή κατατέθηκε τον Οκτώβριο και αναφέρει ότι η ΜακΣιούν δημοσίευσε «ψευδείς και δυσφημιστικά σχόλια» λέγοντας ότι οι καθηγητές συμπεριφέρονταν υποτιμητικά στα παιδιά, τα προκαλούσαν υπερβολικό άγχος και ότι το σχολείο λειτουργούσε με απολυταρχικό τρόπο.

Σχόλια