Αγωγή για τις τιμές online πώλησης μουσικής στις ΗΠΑ

0

Πρώτο βήμα δικαίωσης αποτελεί για ομάδα πολιτών που προσέφυγε στα αμερικανικά δικαστήρια η απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία ευσταθεί η αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος μεγάλων εταιριών της μουσικής βιομηχανίας για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού και παράνομη επιβολή υψηλών τιμών online πώλησης μουσικών κομματιών.
Οι πολίτες υποστήριζαν στην αγωγή τους ότι κολοσσοί της δισκογραφίας που ελέγχουν το 80% των ψηφιακών πωλήσεων μουσικής έχουν «συνασπιστεί» παράνομα δημιουργώντας «καρτέλ» για να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα της τιμές «κατεβάσματος» τραγουδιών από το Ίντερνετ. Ωστόσο, η προσφυγή τους είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό.
Χθες το 2ο ομοσπονδιακό εφετείο του Μανχάταν αποφάνθηκε ότι οι ισχυρισμοί που προβάλλονται στην αγωγή ευσταθούν και είναι επαρκείς για να δικαιολογήσουν την επανεξέταση της υπόθεσης.
Οι δισκογραφικές εταιρίες κατηγορούνται ότι χρεώνουν τουλάχιστον 0,70 δολάρια κάθε τραγούδι στο Διαδίκτυο, μολονότι τα κόστη τους είναι πολύ χαμηλότερα απ’ ό,τι στα δισκοπωλεία.

Σχόλια