Αγωγή κατά γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας για τεχνολογία Smart Key

0

Την τεχνολογία Smart Key γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας , που επιτρέπει να τίθεται σε λειτουργία αυτοκίνητο χωρίς τη χρήση κλειδιού κατηγορεί γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες για θάνατο από δηλητηρίαση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά που εκθέτει στην αγωγή της η Μαίρη Ριβέρα, η τεχνολογία Smart Key της επέτρεψε να ξεχάσει σε λειτουργία το αυτοκίνητο της στο στεγασμένο πάρκινγκ του σπιτιού της. Ο αθόρυβος κινητήρας του αυτοκινήτου δεν επέτρεψε στην ενάγουσα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, να συνειδητοποιήσει ότι ξέχασε το αυτοκίνητο σε λειτουργία. Όταν το επόμενο απόγευμα την αναζήτησαν φίλοι και συγγενείς που ανησύχησαν για την ίδια βρέθηκε αναίσθητη ενώ η αυτοψία που διενεργήθηκε απέδειξε ότι είχε υποστεί δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.
“Η νέα τεχνολογία, όπως αυτή του Smart Key απαιτεί τη ριζική αλλαγή της νοοτροπίας των καταναλωτών προκειμένου να μη γίνονται τέτοιου είδους λάθη”, επισημαίνεται στην αγωγή.
Συνεπεία της δηλητηρίασης, η Ριβέρα δεν μπορεί να περπατήσει και να επικοινωνήσει πλήρως με το περιβάλλον, ενώ η κατάστασή της απαιτεί 24ωρη παρακολούθηση και φροντίδα. Δείτε το σχετικό αρχείο

Σχόλια