Αγωγή κατά Google για το Google Scholar

0

Ο Αμερικανικός Σύλλογος Χημικών (ACS) κατέθεσε στο δικαστήριο της Κολούμπια αγωγή κατά της εταιρίας Google υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει το σήμα του με τη δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης με το όνομα Google Scholar. Η διένεξη επικεντρώνεται στη λέξη Scholar που χρησιμοποιείται ήδη από το Μάιο του 2003 από την ACS στη δική της μηχανή αναζήτησης με τον τίτλο SciFinder Scholar. Με την αγωγή η ACS επιδιώκει τη διακοπή της χρήσης του ονόματος από την Google, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στους χρήστες.

Και οι δύο διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης επικεντρώνονται στην αναζήτηση ακαδημαϊκών ερευνών. Δύο βασικές διαφορές είναι ότι το SciFinder Scholar ερευνά μόνο τα αρχεία της ACS για να βγάλει τα αποτελέσματα και επιπλέον παρέχεται σε περίπου 1000 κολλέγια και πανεπιστήμια παγκοσμίως έναντι συνδρομής, ενώ το Google Scholar παρέχεται δωρεάν και ερευνά ό,τι έχει δημοσιευθεί στο Internet.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η αγωγή δεν έχει ουσιαστική βασιμότητα, ενώ ο γενικός σύμβουλος της ACS τόνισε ότι συνάντηση με την αντίπαλη πλευρά την 1η Δεκεμβρίου απέβη άκαρπη, καθώς η εταιρία αρνήθηκε να αλλάξει το όνομα Google Scholar.

Σχόλια