Αγωγή κατά Κυβέρνησης Bush για απόκρυψη ταυτότητας εργαζομένων Δημόσιας Διοίκησης

0

Αγωγή κατά της Διοίκησης Bush κατέθεσε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Syracuse υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση παραβιάζει τους νόμους που προστατεύουν την Ελευθερία της Πληροφορίας με το να αποκρύπτει τα ονόματα και τις θέσεις εργασίας περίπου 900,000 πολιτών που εργάζονται στην Δημόσια Διοίκηση της χώρας.

Η ερευνητική ομάδα TRAC από το 1989 συλλέγει και δημοσιεύει σε βάση δεδομένων του Διαδικτύου πληροφορίες που αφορούν τα ονόματα, τις θέσεις εργασίας, και τους μισθούς εκατομμυρίων πολιτών που εργάζονται στη Δημόσια Διοίκηση. Τα αρχεία δίνονται στην ομάδα από το Γραφείο Διοίκησης Προσωπικού.

Το 2004 όμως το Γραφείο ενημέρωσε την ομάδα TRAC ότι άλλαξε τακτική και ότι δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των εργαζόμενων στο Υπουργείο Άμυνας καθώς και εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, και η Υπηρεσία Ασφάλειας της Διοίκησης.

Η TRAC ζητά με την αγωγή της να της δοθούν τα αρχεία με τα ονόματα και τις λοιπές πληροφορίες, που το Γραφείο Προσωπικού αρνείται να της δώσει, ενώ καμία δήλωση για το ζήτημα αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από την πλευρά του Γραφείου Διοίκησης Προσωπικού.

Σχόλια