Αγωγή κατά νεκρής γυναίκας κατέθεσε η RIAA

0

Στο πλαίσιο των μαζικών αγωγών που κατέθεσε η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών (RIAA) με σκοπό την καταπολέμηση της μουσικής πειρατείας στο διαδίκτυο, υπάρχει μία αγωγή που ασκήθηκε κατά μιας 83χρονης γυναίκας που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την αγωγή, η RIAA υποστηρίζει ότι η Γκέρτρουντ Γουάλτον είχε διανείμει μέσω του Internet περισσότερα από 700 μουσικά κομμάτια.

Σοκαρισμένη η κόρη της δηλώνει ότι είχε στείλει αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου της 83χρονης σε απάντηση της έγγραφης προειδοποίησης των δικηγόρων της RIAA, παρ’ όλ’ αυτά η αγωγή ασκήθηκε μία εβδομάδα αργότερα. Παράλληλα, τονίζει ότι η μητέρα της δεν είχε σχέση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σημειώνεται ότι το 2003 η RIAA άσκησε αγωγή σε βάρος μιας 12χρονης για παράβαση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα, επειδή κατέβασε από το διαδίκτυο ένα MP3 με το κομμάτι της αγαπημένης της τηλεοπτικής σειράς. Τότε, οι γονείς της υποχρεώθηκαν να καταβάλουν 2.000 δολάρια προκειμένου να έλθουν σε συμβιβασμό με την RIAA.

Σχόλια