Αγωγή κατά της Apple από το Συνήγορο του Καταναλωτή της Νορβηγίας

0

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή της Νορβηγίας προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Apple με την κατηγορία των αθέμιτων περιορισμών που αφορούν το κατέβασμα μουσικής από το διαδικτυακό κατάστημα iTunes.

Ο Νορβηγός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ελπίζει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του κι άλλα κράτη και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εις βάρος της αμερικανικής εταιρείας.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Μπιόρν Έρικ Τον υποστήριξε ότι η Apple κατηγορείται διότι αρνείται να αλλάξει το σύστημα διαχείρισης των ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM) και παραβιάζει τους εγχώριους κανόνες που αφορούν τις δικαιοπραξίες και τη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα, με το να καθιστά την συσκευή iPod ως την μόνη φορητή συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής που είναι συμβατή με τα μουσικά αρχεία του iTunes.
“Το δικαίωμα επιλογής του καταναλωτή στη διαδικτυακή αγορά της μουσικής είναι άκρως σημαντικό” τόνισε ο Μπιόρν Έρικ Τον.
Η ανεξάρτητη αρχή της Νορβηγίας συνεργάζεται με τις αντίστοιχες αρχές της Σουηδίας, της Δανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για να ασκηθούν πιέσεις προς την υπηρεσία iTunes της Apple.
Τόνισε ότι επόμενη κίνηση θα είναι ενδεχομένως η άσκηση ομαδικής αγωγής κατά της Apple.

Σχόλια