Αγωγή κατά της Apple για την αναβάθμιση του iPhone

0

Με ομαδική αγωγή τους πελάτες της Apple κατηγορούν την εταιρεία ότι προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις του μοντέλου iPhone 4, παρακίνησε τους ιδιοκτήτες του προηγούμενου μοντέλου να “κατεβάσουν” από το διαδίκτυο συγκεκριμένο πρόγραμμα που μείωσε σημαντικά την απόδοσή του. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν “το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναβάθμισης μετέτρεψε τη συσκευή από iPhone σε iBrick (τούβλο).
Η επικεφαλής των εναγόντων Μπιάνκα Γούφορντ δηλώνει ότι παρόλο που η Apple λέει σε ιδιοκτήτες των συσκευών iPhone ότι το σύστημα iOS4 είναι αναβάθμιση, η συσκευή της έγινε αργή και ευαίσθητη σε κάθε είδους λειτουργικό πρόβλημα.
“Επί της ουσίας η Apple εν γνώσει της διακίνησε σύστημα λογισμικού “αναβάθμισης” προκειμένου να καταστήσει προβληματικό μεγάλο αριθμό συσκευών, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της”, υποστηρίζεται στην αγωγή.
Επιπλέον, η Γούφορντ τονίζει ότι δεν υπάρχει τρόπος αποκατάστασης της απόδοσης των συσκευών χωρίς να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι hacking και επαναλαμβάνει ότι όλα αυτά συνέβησαν προκειμένου οι καταναλωτές να στραφούν στο μοντέλο iPhone 4. Δείτε το σχετικό αρχείο

Σχόλια