Αγωγή κατά της Apple για το iOs 8

0

Αμερικανός πολίτης κατέθεσε αγωγή κατά της Apple σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, κατηγορώντας την για παραπλάνηση καταναλωτών σχετικά με την χωρητικότητα αποθήκευσης στο λειτουργικό της σύστημα iOs 8.

Στην αγωγή του ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η εταιρεία, παρόλο που διαφήμιζε ότι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επεξεργασίας δεδομένων, δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι το 23 % της διαφημιζόμενης χωρητικότητας των συσκευών καταναλώνεται από το λειτουργικό σύστημα iOS 8 και δεν είναι διαθέσιμο σε αυτούς.

Ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί να αναμένει τόσο μεγάλη απόκλιση μεταξύ της διαφημιζόμενης χωρητικότητας αποθήκευσης της συσκευής και της τελικά διαθέσιμης. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αγωγή, ένα iPhone 6+ των 16 GB στην πραγματικότητα έχει μόνο 12,7 GB στη διάθεση του χρήστη, ενώ ένα iPod του ίδιου μεγέθους, έχει πράγματι διαθέσιμα 12,3 GB.

Ο ενάγων ζητά η αγωγή του να συζητηθεί ως ομαδική ενώπιον του δικαστηρίου, αξιώνοντας επίσης τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων καθώς και αποζημίωση από την εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό, παραπλανητική διαφήμιση, και άλλες παραβιάσεις του δικαίου προστασίας των καταναλωτών.

 

Σχόλια