Αγωγή κατά της Apple για το iTunes και το iPod

0

Αγωγή σε βάρος της Apple κατέθεσε ένας αμερικανός, ο Thomas Slattery, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία παραβιάζει τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, ο Slattery αναφέρει στην αγωγή του ότι η εταιρία περιορίζει αθέμιτα τις επιλογές των χρηστών του διαδικτυακού μουσικού καταστήματός της iTunes με το να τους υποχρεώνει να αγοράζουν το iPod, δηλαδή την κινητή συσκευή ακρόασης μουσικών κομματιών σε μορφή MP3, καθώς τα μουσικά αρχεία που κατεβάζουν από το iTunes μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με τη συσκευή αυτή και όχι με φορητές συσκευές άλλων εταιριών.

Το μουσικό κατάστημα της Apple στο διαδίκτυο άνοιξε τον Απρίλιο του 2003 και χρεώνει τον χρήστη με 99 σεντς για κάθε ψηφιακό τραγούδι, ενώ χρησιμοποιεί τέτοια τεχνολογία, ώστε ο χρήστης να μπορεί να το ακούει μόνο μέσω υπολογιστή, οικιακού ηχοσυστήματος ή του φορητού iPod. Μέσω του iTunes έχουν πουληθεί 200 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, ενώ το iPod θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα ηλεκτρονικά προϊόντα των τελευταίων ετών, έχοντας πουλήσει 6 εκατομμύρια συσκευές.

Ο Slattery ισχυρίζεται στην αγωγή ότι εξαναγκάστηκε, ως πελάτης του iTunes να αγοράσει το iPod της Apple, επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ακούσει τα ψηφιακά κομμάτια μέσω φορητής συσκευής, ενώ επιδιώκει αποζημίωση το ποσό της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό.

Σχόλια