Αγωγή κατά της Apple

0

Αγωγή κατά της Apple άσκησε ο Τίμοθι Σμιθ, ο οποίος καταγγέλλει ότι η εταιρεία με το πρόγραμμα αναβάθμισης του λογισμικού των iPhone κατάφερε να αχρηστεύσει τη συσκευή του.
Το αναβαθμισμένο λογισμικό της Apple καθιστά ανενεργά τα iPhone που είχαν ξεκλειδωθεί για να λειτουργούν και σε άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέραν της AT&T με την οποία έχει συνάψει σχετική συμφωνία.
Η αγωγή που κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια ο δικηγόρος του Σμιθ, Ντέμιαν Φερνάντεζ υποστηρίζει ότι η Apple παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της Καλιφόρνια.
Ο ενάγων δεν επιδιώκει χρηματική αποζημίωση ή συμβιβασμό. Ζητάει από το δικαστήριο να εκδώσει εντολή με την οποία θα απαγορεύει στην Apple να διαθέτει προς πώληση το iPhone με το αναβαθμισμένο λογισμικό.
Αγωγή κατά της Apple και της AT&T έχει, επίσης, καταθέσει μια Νεοϋορκέζα, η οποία διαμαρτύρεται για την ξαφνική μείωση της τιμής του iPhone.
Όταν κυκλοφόρησε στην αγορά τον Ιούνιο, το iPhone κόστιζε 599 δολάρια και μέσα σε δύο μήνες η τιμή του έπεσε στα 399 δολάρια.

Σχόλια