Αγωγή κατά της Blockbuster για διαφημιστικό πρόγραμμα στο Facebook

0

Αγωγή κατά της Blockbuster κατέθεσε μία Τεξανή, η οποία κατηγορεί την εταιρεία ενοικιάσεως βίντεο για μετάδοση προσωπικών της δεδομένων στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook μέσω του προγράμματος μάρκετινγκ Beacon.

Η Κάθριν Ελέιν Χάρις καταγγέλλει ότι το φιλόδοξο διαφημιστικό πρόγραμμα Beacon, το οποίο προστέθηκε στο Facebook το Νοέμβριο, χρησιμοποίησε προσωπικά της στοιχεία από τις συναλλαγές της με την Blockbuster παρά τη θέλησή της.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ράντι Χεργκρόουβ αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι «η συνεργασία μας με τη Facebook περιλαμβάνει διάφορα επίπεδα προστασίας για τους διαδικτυακούς συνδρομητές».

Με το πρόγραμμα Beacon με το οποίο είναι συμβεβλημένες όσες εμπορικές επιχειρήσεις το επιθυμούν, κάθε φορά που κάποιος χρήστης αγοράζει προϊόντα τους στο διαδίκτυο ενημερώνεται αυτομάτως όλος ο κύκλος των φίλων του μέσω της υπηρεσίας newsfeed.

Το Facebook διατηρεί, ακόμα, το δικαίωμα να συγκεντρώνει πληροφορίες που βρίσκει γι’ αυτούς σε άλλες πηγές.

Μέσα σε δέκα μέρες από την έναρξη του διαφημιστικού προγράμματος στο Facebook, 50.000 χρήστες είχαν διαδηλώσει την αντίθεσή τους στη νέα διαφημιστική πολιτική του δικτύου τους, υπογράφοντας ένα κείμενο διαμαρτυρίας.

Σχόλια