Αγωγή κατά της Electronic Arts για το video game Madden NFL 06

0

Ο Pernell Harris ,σχεδιαστής video game κατέθεσε αγωγή σε Δικαστήριο της Καλιφόρνια εναντίον της μεγαλύτερης εταιρίας έκδοσης video game στον κόσμο, Electronic Arts, ισχυριζόμενος ότι η εταιρία του έκλεψε την ιδέα που είχε σχετικά με πρόγραμμα παιχνιδιού και την συμπεριέλαβε στο γνωστό παιχνίδι ποδοσφαίρου «»Madden NFL 06″».

Συγκεκριμένα ο Harris υποστηρίζει ότι το 2003 συναντήθηκε με εκπρόσωπο της Electronic Arts προκειμένου να συζητήσουν για το παιχνίδι ποδοσφαίρου «»Heart of Champion»» που σχεδίαζε τότε , στο οποίο είχε συμπεριλάβει και το επίμαχο πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να διαμορφώσει το προφίλ του κάθε αθλητή, ξεκινώντας μάλιστα από τα σχολικά του χρόνια .

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι ο παίκτης μπορεί να επιλέξει τους γονείς του αθλητή και να διαχειριστεί όλων των ειδών τις καθημερινές του ασχολίες από την προπόνηση μέχρι το διάβασμα του.

Ο Harris κατηγορεί την εταιρία ότι χρησιμοποίησε την ιδέα του χωρίς να του προσφέρει ως αντιστάθμισμα κάποια συμφωνία συνεργασίας ή έστω κάποια αποζημίωση.

Σχόλια