Αγωγή κατά της Google από βρετανική εταιρεία

0

Αγωγή κατά της Google κατέθεσε η βρετανική εταιρεία Foundem, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου, ενώ παράλληλα υπέβαλε καταγγελία στις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρεία εφαρμόζει πρακτικές που παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Δικηγόροι της βρετανικής εταιρείας ισχυρίζονται ότι η πολιτική που ακολουθείται από την Google καταπνίγει την καινοτομία, ενώ αναφέρθηκαν και στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την εφαρμογή εκ μέρους του αμερικανικού κολοσσού πρακτικών διακριτικής μεταχείρισης εις βάρος ανταγωνιστριών εταιρειών.

Τέλος, υποστήριξαν ότι προωθούνται συγκεκριμένα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης. Να σημειωθεί ότι προ της αγωγής, είχε επιβληθεί πρόστιμο στην βρετανική εταιρεία από την Google, με την αιτιολογία της μη αναπαραγωγής πρωτότυπου υλικού. Εκπρόσωπος της Foundem απάντησε επισημαίνοντας ότι η κατηγορία είναι αβάσιμη καθώς η «διακίνηση» μη πρωτότυπου περιεχομένου αποτελεί χαρακτηριστικό του διαδικτύου και παρατηρείται και στη δραστηριότητα της ίδιας της Google.

Σχόλια