Αγωγή κατά της Google λόγω πολιτικής διακρίσεων

0

Ένας 64χρονος προγραμματιστής λογισμικού από τη Φλόριντα άσκησε αγωγή κατά της Google, με την οποία ισχυρίζεται ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν τον προσέλαβε λόγω της ηλικίας του. Ο Robert Heath διατείνεται ότι η εταιρεία απέρριψε την αίτηση πρόσληψης την οποία της υπέβαλε το 2011, όταν ήταν 60 ετών, παρά την εκτενή προϋπηρεσία του σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η IBM και η General Dynamics.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, ο ενάγων επικαλείται τα αποτελέσματα έρευνας, σχετικά με τη μέση ηλικία των εργαζομένων διάφορων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, στην οποία καταδεικνύεται ότι η μέση ηλικία των εργαζομένων στη Google είναι τα 29 έτη, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του αμερικάνικου Υπουργείου Εργασίας, η μέση ηλικία των προγραμματιστών λογισμικού στις ΗΠΑ είναι τα 43 έτη. «Πολλοί προγραμματιστές είμαστε άνεργοι, λόγω της ηλικίας μας ,αν και έχουμε τα κατάλληλα προσόντα. Πρέπει να βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό,» δήλωσε ο R.Heath.
 
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης θα αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί του ενάγοντος δεν ευσταθούν».