Αγωγή κατά της NebuAd για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής

0

Αγωγή κατέθεσαν 15 συνδρομητές υπηρεσιών ίντερνετ εις βάρος της εταιρείας NebuAd και έξι παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν για σύντομο χρονικό διάστημα την αμφιλεγόμενη τεχνολογία της εταιρείας.

Η NebuAd ειδικεύεται στην παρακολούθηση των διαδικτυακών συνηθειών των χρηστών, με στόχο την επίτευξη στοχευμένων διαφημίσεων.

Οι ενάγοντες κάνουν λόγο για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων και ζητούν από το δικαστήριο να επιδικάσει αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και να δώσει ο υπεύθυνος για την υπόθεση δικαστής το πράσινο φως για να ασκήσουν δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές του ίντερνετ συλλογική αγωγή εις βάρος της NebuAd.

Εκτός από τους χρήστες του διαδικτύου η τεχνολογία της NebuAd προκάλεσε αντιδράσεις και από την πλευρά των διαφημιστικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα οι διαφημιστικές εταιρείες κάνουν λόγο για “κλοπή” δεδομένου ότι οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών θα μπορούσαν να “”εμποδίσουν”” τους χρήστες να βλέπουν τις διαφημίσεις που οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ήθελαν.