Αγωγή κατά της Verizon για συσκευή κινητού με τεχνολογία bluetooth

0

Αγωγή κατέθεσαν δύο καταναλωτές από την Καλιφόρνια κατά της αμερικανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Verizon Wireless, υποστηρίζοντας ότι παραπλάνησαν το καταναλωτικό κοινό σχετικά με τις δυνατότητες μιας νέας συσκευής κινητού τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι η εταιρία προώθησε στην αγορά συγκεκριμένη συσκευή κινητού τηλεφώνου, ως το μοναδικό μοντέλο της που είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας bluetooth, που επιτρέπει την επικοινωνία και την ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στο κινητό και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες κινητές ψηφιακές συσκευές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Ωστόσο, όπως αναφέρει η αγωγή, η Verizon δεν είχε ενεργοποιήσει πολλές από τις ψηφιακές αυτές ευκολίες του συγκεκριμένου κινητού, όπως η ανταλλαγή δεδομένων, υπηρεσίες τις οποίες εύλογα ανέμεναν οι αγοραστές, με αποτέλεσμα να καταστεί στην ουσία χωρίς νόημα η χρήση του bluetooth.

Με την αγωγή, που κατατέθηκε στις 30 Δεκεμβρίου στο Λος Άντζελες, οι δύο καταναλωτές διεκδικούν αποζημίωση, το ποσό της οποίας δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Σχόλια