Αγωγή κατά της Yahoo για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο

0

Αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο του Τέξας κατά της Yahoo και ενός άνδρα που διατηρούσε στο παρελθόν ιστοσελίδα μέσω του Yahoo Groups όπου οι χρήστες αντάλλασσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η αγωγή ασκήθηκε από έναν ανήλικο, μέσω των γονέων του, ο οποίος διεκδικεί αποζημίωση 10 εκατομμυρίδων δολαρίων, επειδή η συγκεκριμένη σελίδα περιλάμβανε και δική του φωτογραφία την οποία είχε πάρει ένας γείτονάς του, ενώ υποστηρίζει ότι η Yahoo γνώριζε τη λειτουργία του website αλλά δεν προέβη σε καμία κίνηση για να αφαιρέσει το παράνομο υλικό.

Ο αμερικανός που δημιούργησε τη σελίδα στο Yahoo Groups λέγεται Μαρκ Μπέιτς και από το 2002 είχε δηλώσει ένοχος στο ποινικό δικαστήριο για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. Από την πλευρά της, η Yahoo είχε προχωρήσει στο μπλοκάρισμα της σελίδας με το όνομα Candyman τον Φεβρουάριο του 2001, ενώ είχε ήδη κλείσει δύο μήνες λειτουργίας.

Πάντως, αναλυτές εκτιμούν ότι η Yahoo δεν θα κριθεί υπεύθυνη για το περιστατικό, εκτός αν ο ενάγων έχει επαρκείς αποδείξεις που να δείχνουν ότι η εταιρία γνώριζε ότι η συγκεκριμένη σελίδα περιείχε πορνογραφικό υλικό με ανηλίκους.

Σχόλια