Αγωγή κατά του Facebook, για υποκλοπή τεχνογνωσίας ανάπτυξης εγκαταστάσεων δεδομένων

0

Η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία BladeRoom Group (BRG) άσκησε αγωγή κατά του Facebook, ισχυριζόμενη ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπέκλεψε την τεχνογνωσία κατασκευής εγκαταστάσεων υπολογιστικού εξοπλισμού (κέντρων δεδομένων), την οποία έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την αγωγή της, η BRG παρουσίασε στο Facebook, το 2011, την καινοτόμο τεχνική της για την κατασκευή συναρμολογούμενων κέντρων δεδομένων. Όμως, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέθεσε στην εταιρεία Emerson Network την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων στη Σουηδία, βασισμένου στην τεχνογνωσία της BRG, και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια επαναστατική μέθοδο κατασκευής κέντρων δεδομένων, εκθειάζοντας τα πλεονεκτήματα της.

“Η BRG αφιέρωσε πολλά έτη στην ανάπτυξη και τελειοποίηση των κατασκευαστικών τεχνικών τις οποίες οικειοποιήθηκε το Facebook, το οποίο δεν περιορίστηκε στην κλοπή της πνευματικής μας ιδιοκτησίας, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, παρακινώντας και άλλους να κάνουν χρήση της τεχνογνωσίας μας, μέσω της πρωτοβουλίας «Open Compute Project», με την οποία προωθείται η ελεύθερη διακίνηση σχεδίων για κέντρα δεδομένων”, αναφέρεται στην αγωγή.

Η εταιρεία ζητεί την επιδίκαση αποζημίωσης, λόγω αθέτησης της υποχρέωσης εχεμύθειας και κλοπής  εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών, καθώς και την έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία θα απαγορεύεται η χρήση της τεχνογνωσίας της από τρίτους.