Αγωγή κατέθεσε γαλλική εταιρία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών κατά της Microsoft

0

Δικαστική διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στην Microsoft και την γαλλική εταιρία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών In-Fusio, η οποία έχει αναλάβει την διαμόρφωση του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού “”Halo”” σε έκδοση κατάλληλη για κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Συγκεκριμένα η In-Fusio κατηγορεί την Microsoft για την αθέτηση του συμβολαίου τους.

Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν στα τέλη του 2005 μία συμφωνία με την οποία παρεχωρείτο στην In-Fusio το αποκλειστικό δικαίωμα να προσαρμόσει το παιχνίδι “”Halo”” στις συσκευές κινητών τηλεφώνων. Τα σχέδια θα υπόκειντο στην έγκριση της Microsoft, η οποία δεν θα μπορούσε να απορρίψει τις προτάσεις της In-Fusio χωρίς αιτιολογία.

Η γαλλική εταιρία υποστηρίζει ότι η Microsoft απέρριψε εκπρόθεσμα και χωρίς καμία αιτιολογία όλα τα σχέδια που της υπέβαλε την περασμένη χρονιά. Κατόπιν αυτού η Microsoft απαίτησε από την In-Fusio να της καταβάλει το ποσό των 500,000 δολαρίων για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του επίμαχου παιχνιδιού.

Η γαλλική εταιρία αρνήθηκε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό και κατέθεσε αγωγή ενώπιον αμερικάνικου Δικαστηρίου ζητώντας να αναγνωρiστεί ότι η Microsoft αθέτησε το συμβόλαιο τους και διεκδικώντας την καταβολή αποζημίωσης.

Σχόλια