Αγωγή της Apple για διανομή του Mac OS X στο διαδίκτυο

0

Αγωγή κατέθεσε η εταιρία πληροφορικών συστημάτων Apple κατά τριών ανθρώπων που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά συστήματα και οι οποίοι διένειμαν μέσω του διαδικτύου και του προγράμματος ανταλλαγής αρχείων BitTorrent μία έκδοση του συστήματος Mac OS X πριν αυτό κυκλοφορήσει επίσημα από την εταιρία.

Η αγωγή κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και εκτός από την αποζημίωση που επιδιώκεται, η Apple ζητά και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να απαγορευθεί η περαιτέρω διάθεση του λογισμικού της που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει. Συγκεκριμένα, στην αγωγή αναφέρεται ότι η εταιρία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων καινοτομιών στις εκδόσεις του Mac OS και των άλλων προγραμμάτων λογισμικού της.

Σύμφωνα με την αγωγή, ήδη 2.500 περίπου χρήστες έχουν «κατεβάσει» τη συγκεκριμένη έκδοση του Mac, ενώ πριν από μία βδομάδα η Apple είχε καταθέσει άλλη αγωγή κατά άγνωστου χρήστη που διέρρευσε στο Internet λεπτομέρειες σχετικά με ένα μελλοντικό πρόγραμμα πολυμέσων της εταιρίας.

Σχόλια