Αγωγή της Dell κατά των «καταπατητών του κυβερνοχώρου»

0

Η εταιρεία κολοσσός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Dell Inc. άσκησε αγωγή για «καταπάτηση στον κυβερνοχώρο» κατά αρκετών εταιρειών, οι οποίες αγοράζουν και πωλούν διευθύνσεις στο διαδίκτυο.
Η αγωγή κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της Νότιας Φλόριντα τον Οκτώβριο αλλά δημοσιοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα. Η Dell κίνησε δικαστική διαδικασία κατά αρκετών εταιρειών, οι οποίες έχουν την άδεια να εγγράφουν και να πωλούν ονόματα χώρου (domain names) στο κοινό. Η Dell ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες ενέγραψαν για κερδοσκοπήσουν 1.100 ονόματα χώρου, τα οποία είναι «επίτηδες παρόμοια» με διάφορες επωνυμίες της Dell.
Στο προσκήνιο της υπόθεσης είναι οι διευθύνσεις του διαδικτύου, οι οποίες παίρνουν γνωστές επωνυμίες και τις γράφουν εσκεμμένα ανορθόγραφα. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες που θα υποπέσουν σε κάποιο ορθογραφικό λάθος θα παραπεμφθούν σε ιστοσελίδες γεμάτες διαφημίσεις. Οι δε εταιρείες με τις ανορθόγραφες διευθύνσεις παίρνουν προμήθεια απλά με το κλικ του ποντικού στην ιστοσελίδα.
Η αγωγή κατονομάζει τρεις τέτοιες εταιρείες – BelgiumDomains, CapitolDomains, and DomainDoorman – καθώς και δεκάδες υπεράκτιες εταιρείες της Καραϊβικής. Η αγωγή στρέφεται επίσης κατά του Χουάν Πάμπλο, κάτοικος Μαϊάμι, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται με τις υπεράκτιες εταιρείες.

Σχόλια