Αγωγή της Microsoft εις βάρος πρώην υπαλλήλου της

0

Αγωγή κατέθεσε ο όμιλος Microsoft εις βάρος πρώην υπαλλήλου, ο οποίος κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή στοιχεία για να προσληφθεί και μετά χρησιμοποίησε τη θέση του στην εταιρεία για να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα, τα οποία συνδέονται με δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει ο ίδιος για παραβίαση πατέντας.
Σύμφωνα με την Microsoft ο Μίκι Μάλορ προσελήφθη το Νοέμβριο του 2005 έχοντας δηλώσει ότι είναι πρώην υπάλληλος της χρεοκοπημένης εταιρείας ανάπτυξης λογισμικών Ancora Technologies.
Ωστόσο, η Microsoft ανακάλυψε αργότερα ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει χρεοκοπήσει και ότι ο Μάλορ διατηρούσε το αξίωμα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.
Κατά την παραμονή του στην Microsoft, ο Μάλορ φέρεται να αποθήκευσε στο φορητό υπολογιστή του απόρρητα έγγραφα, τα οποία χρησιμοποίησε σε αγωγή εις βάρος των εταιρειών Dell, Hewlett-Packard και Toshiba.
Ο Μάλορ υποστηρίζει ότι οι τρεις αυτές εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνολογία της Microsoft, η οποία παραβιάζει κατοχυρωμένη πατέντα της εταιρείας του, Ancora.
Ο Μάλορ απολύθηκε από την Microsoft το Σεπτέμβριο του 2008.

Σχόλια