Αγωγή της Motorola κατά πρώην στελέχους της

0

Η Motorola, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, άσκησε αγωγή κατά πρώην στελέχους της, ο οποίος τώρα απασχολείται στην Apple και κατηγορείται για αποκάλυψη εταιρικών μυστικών στον τομέα του μάρκετινγκ.
Η εξάχρονη καριέρα του Μάικλ Φένγκερ στην Motorola, όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική έληξε τον Μάρτιο. Σήμερα ο Φένγκερ εργάζεται ως αντιπρόεδρος του τμήματος παγκοσμίων πωλήσεων της συσκευής iPhone της Apple.
«Ήταν εξοικειωμένος με το σύστημα κοστολόγησης, τις πρωτοβουλίες για τους πελάτες, τη κατανομή των πόρων και τις στρατηγικές που χρησιμοποιούσε η Motorola», αναφέρει μεταξύ άλλων η αγωγή που κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία.
Το τελευταίο ασύρματο μοντέλο iPhone της Apple κυκλοφόρησε στην αγορά στις 11 Ιουλίου και έχει, ήδη από την πρώτη εβδομάδα, πωλήσει περίπου ένα εκατομμύριο συσκευές έναντι 199 δολαρίων.
Εν τω μεταξύ, το μερίδιο της Motorola στην αγορά καταγράφει σταθερά πτώση.
Σύμφωνα με την Motorola ο Φένγκερ παραβίασε την γραπτή του δέσμευση να μην εργαστεί σε ανταγωνίστρια εταιρεία για διάστημα δύο ετών μετά την αποχώρησή του από την Motorola.

Σχόλια