Αγωγή της NEC κατά της Harris για παραβίαση ευρεσιτεχνίας

0

Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών συσκευών NEC ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά της αμερικανικής Harris, επειδή, όπως υποστηρίζει, παραβίασε ευρεσιτεχνία της με προϊόντα που διαθέτει στην Αμερική και τον Καναδά. Με την αγωγή επιδιώκει χρηματική αποζημίωση, ενώ παράλληλα ζητά τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Harris.

Συγκεκριμένα, η NEC υποστηρίζει στην αγωγή της που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, ότι η Harris παραβιάζει τα πνευματικά της δικαιώματα πάνω σε συνολικά 11 πατέντες που αφορούν την ψηφιακή τεχνολογία μικροκυμάτων σε ραδιοφωνικά τερματικά, τα οποία οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν για την αναμετάδοση των κλήσεων μέσω των κινητών. Σύμφωνα με τη NEC, οι προσπάθειες για απευθείας διαπραγματεύσεις με την Harris ναυάγησαν και πλέον η δικαστική οδός είναι ο μόνος τρόπος για την προστασία του συμφέροντός της.

Το ποσό που επιδιώκει η NEC ως αποζημίωση δεν έχει διευκρινιστεί και εξαρτάται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, από τις πωλήσεις των προϊόντων της Harris που βασίζονται στην επίδικη τεχνολογία.

Σχόλια