Αγωγή της Novell κατά Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό

0

Αγωγή κατέθεσε η εταιρία πληροφορικών συστημάτων Novell κατά της Microsoft, εξαιτίας της τακτικής του αθέμιτου, όπως την χαρακτηρίζει, ανταγωνισμού που ακολούθησε τη δεκαετία του 1990. Ειδικότερα, η Novell υποστηρίζει πως η Microsoft δεν παραχώρησε στην εταιρία κρίσιμες τεχνολογικές πληροφορίες των Windows, ώστε να τα χρησιμοποιήσει στα προγράμματά της WordPerferct και QuattroPro, κάτι αντίστοιχο με το Word και το Excel της Microsoft. Παράλληλα, την κατηγορεί ότι εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, ώστε να αποτρέψει τους κατασκευαστές hardware να πωλούν τα προϊόντα της Novell.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Salt Lake City και το ποσό της αποζημίωσης που επιδιώκει η Novell δεν έχει προσδιοριστεί. Σημειώνεται ότι την περασμένη βδομάδα η Microsoft κατέβαλε στη Novell 536 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο συμβιβασμού, ύστερα από άλλη αγωγής της ενάγουσας σχετικά με το λειτουργικό της σύστημα NetWare, ενώ η Novell έχει επίσης αποσυρθεί από τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη Microsoft και την Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Microsoft πάντως θεωρεί ατυχές και περίεργο το γεγονός ότι η αγωγή ασκήθηκε από τη Novell για μία υπόθεση που τοποθετείται 8 χρόνια πριν.

Σχόλια