Αγωγή της Overstock.com εναντίον της πολιτείας της Νέας Υόρκης

0

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η διαδικτυακή εταιρεία Overstock.com εις βάρος φορολογικής νομοθεσίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο νόμος υποχρεώνει τους εμπόρους λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο να συλλέγουν και να καταβάλουν φόρους στην εν λόγω πολιτεία για τις αγορές των Νεοϋορκέζων καταναλωτών ακόμα κι αν η εμπορική εταιρεία δεν έχει φυσική παρουσία στη Νέα Υόρκη.

Η διαδικτυακή εταιρεία κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης εις βάρος του επικεφαλής του τμήματος Φορολογίας και Οικονομικών, Ρόμπερτ Μένγκα και του κυβερνήτη της πολιτείας, Ντέιβιντ Πάτερσον.

Πριν από την αγωγή της Overstock.com το δρόμο της δικαιοσύνης εις βάρος του εν λόγω νόμου επέλεξε επίσης η Amazon.com. Και οι δύο εταιρείες ζητούν από το δικαστήριο να κηρύξουν το νόμο αντισυνταγματικό.

Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στην Γιούτα, αναφέρει ότι στις 15 Μαΐου αναγκάστηκε να ανακοινώσει στους 3.400 και πλέον συνεργάτες της στη Νέα Υόρκη ότι δεν θα μπορούν να παρέχουν διαφημίσεις στην Overstock.com από την 1η Ιουνίου που τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος.