Αγωγή της SightSound κατά του Napster

0

Για πολλοστή φορά η γνωστή εταιρία Napster που εξειδικεύεται πλέον στην πώληση μουσικών αρχείων μέσω του διαδικτύου βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης σχετικά με την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά η εταιρία SightSound Technologies κατέθεσε αγωγή σε βάρος της για παραβίαση ευρεσιτεχνιών της που αφορούν την πώληση και αποθήκευση μέσω του Internet μουσικών αρχείων. Μέσω της αγωγής διεκδικεί την επιδίκαση χρηματικής αποζημίωσης για την παραβίαση της πνευματικής της ιδιοκτησίας, όπως επίσης και την έκδοση δικαστικής απόφασης που θα απαγορεύει στο Napster να πουλά διαδικτυακά μουσικά αρχεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της SightSound, η αγωγή αυτή είναι αποτέλεσμα των άκαρπων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο εταιρίες για την παροχή άδειας χρήσης των επίμαχων ευρεσιτεχνιών από το Napster.

Πάντως, μία άλλη αγωγή της SightSound κατά της εταιρίας CDNow, πάλι για παραβίαση πατέντας, έληξε με συμβιβασμό υπέρ της ενάγουσας, η οποία βγήκε κερδισμένη κατά 3,3 εκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια