Αγωγή του Τέξας κατά της Vonage για την τηλεφωνία μέσω Internet

0

Αγωγή έχει καταθέσει η Πολιτεία του Τέξας κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας μέσω του Internet, Vonage, επειδή δεν γνωστοποιεί με σαφήνεια στους καταναλωτές ότι στο βασικό συνδρομητικό πακέτο δεν συμπεριλαμβάνεται η κλήση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 911. Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι καταναλωτές παρασύρονται από τα φθηνά τιμολόγια που παρέχει η εταιρία για τηλεφωνικές κλήσεις μέσα από το διαδίκτυο, χωρίς να εξετάζουν το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η χρήση του 911.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό μιας οικογένειας στο Χιούστον, που έπεσε θύμα ληστών και δεν μπορούσε να ειδοποιήσει την αστυνομία τηλεφωνικώς, αφού ο αριθμός 911 δεν λειτουργούσε μέσα από το δίκτυο της Vonage.

Η εταιρία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η παροχή του 911 είναι δυνατή, εφόσον κάθε συνδρομητής ενεργοποιήσει τη σχετική υπηρεσία μέσα από την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, ενώ αποστέλλει ανά τακτά διαστήματα ενημερωτικά emails σε όσους πελάτες της δεν προβούν στην ενεργοποίηση αυτή.

Σχόλια