«Η αστυνόμευση του διαδικτύου δεν είναι δουλειά των παρόχων»

0

Ο επικεφαλής ενός εκ των σημαντικότερων παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών της Βρετανίας άσκησε δριμεία κριτική κατά της μουσικής βιομηχανίας, η οποία απαιτεί τη λήψη μέτρων κατά των πειρατών μουσικών αρχείων.

Ο οργανισμός BPI, ο οποίος εκπροσωπεί τη μουσική βιομηχανία της Βρετανίας, ζήτησε από τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ να αποσυνδέουν από το διαδίκτυο όσους χρήστες που προβαίνουν σε ανταλλαγές μουσικών αρχείων.

Σύμφωνα με τον BPI η βρετανική μουσική βιομηχανία έχει υποστεί απώλειες που αγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο λίρες κατά την τελευταία τριετία.

Ωστόσο, ο Τσαρλς Ντανστόοουν, επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών ίντερνετ στη Βρετανία, Talk Talk χαρακτήρισε τις απαιτήσεις του BPI «παράλογες και αδικαιολόγητες. «Δεν είναι δουλειά μου να είμαι ο αστυνομικός του διαδικτύου», πρόσθεσε ο Τσαρλς Ντανστόοουν.

Ο επικεφαλής της Talk Talk κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τη μουσική βιομηχανία παρά τις απειλές για την κίνηση νομικών διαδικασιών.

Η BPI υποστηρίζει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ έχουν υποχρέωση να «εκπαιδεύσουν τους πελάτες τους να σταματήσουν να κλέβουν μουσική».

Σχόλια