«Η Yahoo εσκεμμένα υπέσκαψε τη συγχώνευση με την Microsoft»

0

Δισεκατομμυριούχος μέτοχος της Yahoo υποστήριξε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εσκεμμένα «σαμποτάρισε» την προσπάθεια της Microsoft να εξαγοράσει την εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, Yahoo.
Ο στρατηγικός επενδυτής Καρλ Ικάν ισχυρίστηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε σε «υπερβολικές ενέργειες» για να εμποδίσει τη συγχώνευση ύψους 47,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Microsoft.
Και πρόσθεσε ότι πρόθεση και επιδίωξή του είναι να απομακρύνει το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο.
Η Yahoo απάντησε στους ισχυρισμούς του Ικάν ότι ήταν έτοιμη να συμφωνήσει με την Microsoft εάν οι προϋποθέσεις ήταν προς το όφελος των μετόχων της.
Οι ισχυρισμοί του Ικάν περί σαμποτάζ περιλαμβάνονται σε επιστολή που απέστειλε ο μεγαλομέτοχος προς τον πρόεδρο της Yahoo, Ρόι Μπόστοκ.
Στην επιστολή ο Ικάν υποστηρίζει ότι οι ενέργειες της Yahoo έθεσαν σε κίνδυνο τις πιθανότητες για μια μελλοντική συμφωνία με την Microsoft.
«Κατά την άποψη μου είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον για την Microsoft και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να εμπιστευτεί, να συνεργαστεί και να διαπραγματευθεί με μια εταιρεία των άκρων», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του Ικάν.
Ο Καρλ Ικάν διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες για τις ενέργειες της Yahoo ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τη δημοσιοποίηση δικαστικών εγγραφών από την αγωγή ενός μετόχου.

Σχόλια