Αίρονται τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Amazon

0

Εφετείο του Νιου Τζέρσεϊ αποφάσισε την άρση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν διαταχθεί σε βάρος της εταιρίας Amazon από το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στην ηλεκτρονική πώληση εκατοντάδων προϊόντων και μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παιχνιδιών των ΗΠΑ, της Toys R Us.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν τον περασμένο Μάιο η εταιρία κατέθεσε αγωγή κατά της Amazon υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τη συμφωνία που έχουν συνάψει από το 2000 με την οποία η γνωστή ιστοσελίδα δεν θα επέτρεπε σε άλλες εταιρίες να πωλούν μέσω αυτής προϊόντα που προσφέρει η Toys R Us, έναντι του ποσού των 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, και η Amazon άσκησε αγωγή κατά της εταιρία παιχνιδιών ισχυριζόμενη μη τήρηση των όρων του συμβολαίου.

Τελικά, το καλοκαίρι αμερικανικό δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Amazon και της απαγόρεψε να πουλά στο διαδίκτυο προϊόντα τα οποία προσφέρει μέσω αυτής η Toys R Us. Ωστόσο, το Εφετείο προχώρησε στην άρση των μέτρων αυτών κρίνοντας ότι το δικαστήριο δεν εξέτασε σωστά το περιεχόμενο του συμβολαίου. Η δίκη για την εκδίκαση της αγωγής της εταιρίας παιχνιδιών έχει οριστεί για τις 13 Ιουνίου.

Σχόλια