Αιτία «πολέμου» για τη Google το νέο λειτουργικό των Acer-Alibaba

0

Την επικείμενη κυκλοφορία κινητού τηλεφώνου τελευταίας τεχνολογίας («smartphone») της εταιρείας Acer στην κινεζική αγορά ακύρωσε η Google, η οποία απείλησε την προαναφερθείσα εταιρεία ότι θα διακόψει τη μεταξύ τους συνεργασία σε περίπτωση που κυκλοφορήσει η συσκευή Acer CloudMobile A800, με ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα Aliyun και όχι Android.

H Acer σε συνεργασία με τον όμιλο Alibaba, ο οποίος έχει αναπτύξει το ανωτέρω λειτουργικό σύστημα είχαν προγραμματίσει να παρουσιάσουν τη νέα συσκευή αλλά τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν από την Google, η οποία ισχυρίζεται ότι το Aliyun OS βασίζεται στο δικό της λειτουργικό σύστημα, το Android και στόχος της εταιρείας Alibaba είναι να ανταγωνιστεί τον τεχνολογικό κολοσσό στην Κίνα.

Εκπρόσωποι της Google και της Acer έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν το γεγονός ενώ από την πλευρά της, η Alibaba κατηγόρησε ανοιχτά την αμερικανική εταιρεία. Να σημειωθεί τέλος ότι η Κίνα εξελίσσεται στη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως και το Android, λειτουργικό σύστημα της Google, φαίνεται να αναδεικνύεται ως το βασικό λειτουργικό σύστημα κερδίζοντας έτσι σημαντικό μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά.

Σχόλια