spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔίκαιο & ΤεχνολογίαΑίτημα ανεξαρτησίας από τις ΗΠΑ υπέβαλε η Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης

Αίτημα ανεξαρτησίας από τις ΗΠΑ υπέβαλε η Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης

Αίτημα ανεξαρτησίας από το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών έθεσε η μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται τη βασική υποδομή του διαδικτύου.
Η ICANN (Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης) συμπεριέλαβε το αίτημα σε μακροσκελή έκθεσή της προς το υπουργείο.
Η έκθεση αυτή είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου η ICANN να αναφέρει την πρόοδό της στις ενέργειες που απαιτούνται πριν την ανεξαρτητοποίησή της.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Εταιρείας Πολ Τούμι, οι απαιτήσεις για την ανάληψη μιας σειράς νέων ευθυνών έχουν ήδη ικανοποιηθεί και η επόμενη φάση μπορεί να προχωρήσει.
Αν το αίτημα γίνει δεκτό, η ICANN δεν θα χρειάζεται να υποβάλει εκθέσεις στο υπουργείο ανά έξι μήνες ή να δέχεται οδηγίες για τη λειτουργία της.
Η ICANN δημιουργήθηκε το 1998 με αποστολή να διαχειρίζεται το βασικό σύστημα διευθύνσεων του Διαδικτύου και να ελέγχει τα ονόματα χώρου, όπως .com και .gr.
Ο φορέας πρακτικά δεν ασκεί έλεγχο στο περιεχόμενο ή στον τρόπο λειτουργίας του ίντερνετ, ωστόσο πολλές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη δυνατότητα παρεμβάσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Τόσο η ΕΕ όσο και άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία και το Ιράν, έχουν απαιτήσει να ανατεθεί η διαχείριση του διαδικτύου στα Ηνωμένα Έθνη ή σε άλλο διεθνή οργανισμό.
Οι ΗΠΑ αντιτείνουν ότι το σημερινό σύστημα είναι αποτελεσματικό, ενώ αντίθετα ένας νέος φορέας θα απέτρεπε την καινοτομία λόγω υπερβολικής γραφειοκρατίας.

Lawjobs