Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς Γερμανία και Ελβετία για την υπόθεση της Siemens

0

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργος Σανιδάς είχε τρίωρη συνεργασία με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παν. Πούλιο και τους εισαγγελείς πρωτοδικών Παν. Αθανασίου και Ελένη Ράικου, οι οποίοι εδώ και 15 μήνες διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση της Siemens.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί προτίθενται να στείλουν νέο, τρίτο κατά σειρά, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη Γερμανία και την Ελβετία για να σταλούν συμπληρωματικά στοιχεία, καθώς αυτά τα οποία έχουν ήδη μέχρι τώρα διαβιβαστεί δεν είναι επαρκή.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης που πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της Siemens, τόνισε χαρακτηριστικά «η δήλωση που θα ήθελα να σας κάνω, είναι μία φράση: όποιος πλήρωσε ή πληρώθηκε, θα πληρωθεί (αναλόγως). Εδώ θ αποδοθεί η δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα».

«Ήδη, από απόψεως υπουργού Δικαιοσύνης έχουν γίνει όλες οι ενέργειες τον τελευταίο καιρό, έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία και αν υπάρξουν ένοχοι να τιμωρηθούν και να πάνε εκεί που πρέπει. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της για μια ακόμη φορά» συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το θέμα αναφέρθηκε και στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά τους αναπήρους πολέμου.