Αίτημα για απαγόρευση του Google Earth στην Ινδία

0

Νομικοί σύμβουλοι κατέθεσαν αίτημα σε δικαστήριο της Ινδίας με το οποίο ζητούν την απαγόρευση της υπηρεσίας Google Earth έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η υπηρεσία χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο μήνα για το σχεδιασμό των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη.

Ο νομικός Αμίτ Καρκχανίς δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ότι η δωρεάν υπηρεσία “χρησιμοποιείται από τρομοκράτες για το σχεδιασμό επιθέσεων. Οι λεπτομερείς εικόνες του Google Earth βοηθούν τους τρομοκράτες να εξοικειωθούν με τους στόχους τους”.
Σύμφωνα με τον Ινδό νομικό το δικαστήριο πρέπει να ζητήσει από την εταιρεία Google να αλλοιώσει τις εικόνες περιοχών στρατηγικής σημασίας για όσο διάστημα θα διαρκέσει η εκδίκαση της υπόθεσης.
Είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία Google Earth μπαίνει στο στόχο μιας παγκόσμιας δύναμης, όπως η Ινδία.
Νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απαγόρευσε στην εταιρεία Google να χρησιμοποιεί φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην υπηρεσία της Streetview. Και η Βρετανία έχει αναγκάσει το Google Earth να αφαιρέσει εικόνες γύρω από τις στρατιωτικές της βάσεις στη Βασόρα του Ιράκ.

Σχόλια