Αίτημα για απεριόριστη πρόσβαση σε τηλεοπτικά προγράμματα στο διαδίκτυο από συνιδρυτή του YouTube

0

Υπέρ της ελεύθερης και απεριόριστης πρόσβασης στα τηλεοπτικά προγράμματα μέσω διαδικτύου, τάχθηκε ο συνιδρυτής του δημοφιλούς ιστότοπου YouTube, Chad Hurley.

Σύμφωνα με τον Hurley, οι τηλεθεατές θα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο και υλικό της αρεσκείας τους, οποτεδήποτε επιθυμούν, οπουδήποτε στον κόσμο, εύκολα, γρήγορα και ακώλυτα. Σε συνέντευξή του ο Hurley προειδοποίησε τα παραδοσιακά τηλεοπτικά μέσα και κανάλια, ότι τα επιχειρηματικά μοντέλα που ακολουθούν καταρρέουν και ότι οι διαδικτυακοί παράγοντες της αγοράς, όπως το YouTube, προτίθενται να διεκδικήσουν επιθετικά, σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικών αγώνων και λοιπών γεγονότων.

«Πιστεύω ότι οι εταιρείες που θα βγουν κερδισμένες στη νέα ψηφιακή εποχή, είναι εκείνες που θα δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να καταναλώσει αυτό που θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει, χωρίς περιορισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hurley.

Να σημειωθεί, ότι το YouTube, στο οποίο ο Chad Hurley παραμένει, ως σύμβουλος, μετά την εξαγορά του από τη Google, είναι το μέσο το οποίο ανάγκασε τις τηλεοπτικές εταιρείες να αναθεωρήσουν σοβαρά τη στρατηγική τους, λόγω του όγκου του υλικού που διαμοιράζεται μέσω των σελίδων και των υπηρεσιών του.
 

Σχόλια