Αίτημα παρακολούθησης κλήσεων του Facebook Messenger από το FBI

0

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ζητούν από το Facebook να τους επιτρέψει να παρακολουθήσουν τις φωνητικές κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Messenger.

Σε έρευνα που διεξάγεται αναφορικά με την συμμορία MS-13, οι εισαγγελείς υπέβαλαν αίτημα με το οποίο ζητούσαν από το Ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο να καταδικάσει το Facebook, καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα παρακολούθησης των σχετικών επικοινωνιών.

“Επί του παρόντος, δεν υπάρχει διαθέσιμη πρακτική μέθοδος βάσει της οποίας οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν να παρακολουθούν αυτές τις κλήσεις”, ανέφερε ο ειδικός πράκτορας του FBI, Ryan Yetter, με ένορκη κατάθεση που υπέβαλε στις 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δύο ανώνυμες πηγές,
το Reuters αναφέρει ότι η αμερικανή δικαστής, Sheila Oberto, του αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου της Ανατολικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια αποφάσισε υπέρ του Facebook, σχετικά με το αν η εταιρεία πρέπει να αναγκαστεί να αλλάξει το λογισμικό της, ώστε να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση των φωνητικών κλήσεων.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, το FBI διεξάγει επιχειρήσεις αξιοποιώντας την παραδοσιακή παρακολουθηση τηλεφώνων μέσω της οποίας παρακολουθεί και μηνύματα κείμενων που αποστέλλονται μέσω του Messenger.

Σχόλια