Ακτιβιστές μπλοκάρουν κυβερνητικά sites στην Αυστραλία

0

Με μαζικές επιθέσεις, που έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση χρηστών σε ιστοτόπους της αυστραλιανής κυβέρνησης, απαντούν ακτιβιστές στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας να εισαγάγει ειδικά φίλτρα, που θα επιβάλλουν περιορισμούς στη χρήση του διαδικτύου στη χώρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου των ακτιβιστών, που υπογράφουν ως “Ανώνυμος”, περισσότερα από 500 άτομα έχουν αναμειχθεί στις πρόσφατες κυβερνο-επιθέσεις, που πραγματοποιούνται με τη μέθοδο Distributed Denial of Service (DDoS).
Οι περιορισμοί στη χρήση του διαδικτύου αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2011, με σκοπό να απαγορεύουν την πρόσβαση σε σελίδες συγκεκριμένου περιεχομένου, ενώ ήδη η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Google να προχωρεί σε ελέγχους περιεχομένου του υλικού, που αναρτάται στο You Tube. Ο αμερικανικός κολοσσός, πάντως, απάντησε ότι ερευνά και προχωρά σε αποκλεισμό σελίδων μόνο κατόπιν επισήμων καταγγελιών και σχετικών δικαστικών αποφάσεων.
Τα sites, που θα απαγορευθούν, θα καθοριστούν από μια ανεξάρτητη επιτροπή, που θα ερευνά καταγγελίες χρηστών και θα δρα με γνώμονα την προστασία των παιδιών που περιηγούνται στο διαδίκτυο.
Από την πλευρά τους, οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι είναι κατά της διακίνησης επικίνδυνου υλικού μέσω του ίντερνετ, τονίζουν όμως, ότι το πρόβλημα δε θα λυθεί μέσω της απαγόρευσης πρόσβασης σε συγκεκριμένες σελίδες, αλλά με τον εντοπισμό και τη δίωξη των εκάστοτε υπευθύνων.
Η ομάδα που κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις σε κυβερνητικά sites αποτελεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, που μίλησε στο BBC, μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου που έχει και σε άλλες περιπτώσεις απαντήσει με αποκλεισμό σε προσπάθειες λογοκρισίας και περιορισμού του δικαιώματος της έκφρασης και της ελευθερίας του λόγου. Είναι μάλιστα, η ίδια ομάδα που οργάνωσε και πραγματοποίησε, πρόσφατα, ανάλογες επιθέσεις κατά κυβερνητικών σελίδων στο Ιράν.

Σχόλια