Ακύρωση της ευρεσιτεχνίας που οδήγησε στο πρόστιμο του 1 δις. δολαρίων της Samsung

0

Η Επιτροπή για θέματα ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Patent and Trademark Office – USPTO) ακύρωσε ευρεσιτεχνία της Apple, η οποία είχε αποτελέσει το επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης της αμερικανικής εταιρείας με τη Samsung και είχε οδηγήσει στην έκδοση δικαστικής απόφασης που επέβαλε στη δεύτερη χρηματικό πρόστιμο ύψους 1 δις. Δολαρίων, για παραβίαση της κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας.

Η Επιτροπή ακύρωσε την κατοχύρωση εκ μέρους της Apple καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να την πείσει για τον καινοτόμο και πρωτοποριακό χαρακτήρα της ευρεσιτεχνίας.

Η Samsung μάλιστα έχει ήδη καταθέσει αντίγραφο της απόφασης της Επιτροπής στο δικαστήριο της Καλιφόρνια που της είχε επιβάλει το υπέρογκο χρηματικό πρόστιμο και ζητά να ανακληθεί η δικαστική απόφαση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής αιτήσεις επανεξέτασης και άλλων κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών της Apple επιχειρώντας έτσι να κερδίσει έδαφος στην τεχνολογική «μάχη» με τον αμερικανικό κολοσσό. Βέβαια, να σημειωθεί ότι μόνο μέσα στη χθεσινή ημέρα αναγνωρίσθηκε από την USPTO η κατοχύρωση συνολικά 34 ευρεσιτεχνιών στην αμερικανική εταιρεία.

Πληροφόρηση: Foss Patents, Time Magazine