Aλλαγή στις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook για νέους χρήστες

0

Η Facebook Inc προχώρησε σε αλλαγές στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου, σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης στις δημοσιεύσεις των νέων χρηστών του.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι «ενώ κάποιοι θέλουν να δημοσιεύουν έτσι ώστε να μπορούν να βλέπουν τα posts τους όλοι, άλλοι μας δήλωσαν ότι προτιμούν να τα μοιράζονται με μικρότερο γκρουπ, όπως, για παράδειγμα, μόνο τους φίλους τους”. Πλέον, όταν νέοι χρήστες κάνουν εγγραφή στο Facebook, το προεπιλεγμένο κοινό για την πρώτη τους δημοσίευση θα είναι οι ”φίλοι”, ενώ μέχρι τώρα ήταν προεπιλεγμένο το ”δημόσια”.

Ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τις ρυθμίσεις για τις δημοσιεύσεις του, καθώς και τις ρυθμίσεις απορρήτου για τις παλαιότερες αναρτήσεις του.

Επίσης, στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι η διάθεση ενός νέου checkup tool, το οποίο θα οδηγεί τους χρήστες βήμα βήμα, έτσι, ώστε να μπορούν να επανεξετάζουν τις ρυθμίσεις κοινοποίησης δεδομένων, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν και το πώς προστατεύονται σημαντικές πληροφορίες στο προφίλ τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Fb, φαινεται να έχει σκοπό να καθησυχάσει τους χρήστες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την NSA, αλλά και τη χρήση φωτογραφιών του Facebook για διαφημιστικούς λόγους, χωρίς τη συναίνεση του χρήστη.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, οι χρήστες είναι πιο προσεκτικοί ως προς την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και οι εταιρίες τεχνολογίας φαίνεται να κινούνται επίσης προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

 

Σχόλια