Αλλαγή της πολιτικής της Microsoft στο Outlook

0

Μea culpa χαρακτηρίστηκε από τη Microsoft η υποκλοπή δεδομένων των χρηστών του Hotmail,
με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην αλλαγή της πολιτικής της σχετικά με την υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της.

Ένας από τους νομικούς συμβούλους της εταιρίας, ο Brad Smith, δήλωσε: ”Αν για παράδειγμα λάβουμε πληροφορίες που δείχνουν ότι κάποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας με σκοπό τη διακίνηση πειρατικού υλικού, δε θα προβούμε σε ”σκανάρισμα” του περιεχομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, σεβόμενοι την ιδιωτικότητά του. Αντ’ αυτού, αν χρειαστεί, θα παραπέμψουμε το θέμα στη δικαιοσύνη”.
Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος o B.Smith πρόσθεσε: ”Η Microsoft επέλεξε να αλλάξει την πολιτική της, ως αποτέλεσμα των εσωτερικών συζητήσεων που είχαμε με νομικούς συμβούλους αλλά και άλλους εμπειρογνώμονες”.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται λίγο μόνο καιρό μετά την είδηση υποκλοπής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενός χρήστη του Hotmail, πράξη που έχει ως συνέπεια να κατηγορείται υπάλληλος της Microsoft για εταιρική κατασκοπεία. Αυτή η κίνηση δίνει επίσης μία ώθηση στη Microsoft σε επίπεδο ανταγωνισμού με την Google και τη Yahoo, οι οποίες μοιράζονται την ίδια πολιτική σχετικά με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, Gmail και Yahoo Mail αντίστοιχα.

 

 

Σχόλια