Αμερικάνικο Δικαστήριο απειλεί για την διακοπή της λειτουργίας της υπηρεσίας του Διαδικτύου Spamhaus Project

0

Αμερικάνικο Δικαστήριο απείλησε την βρετανική υπηρεσία του Διαδικτύου Spamhaus Project με διακοπή λειτουργίας, επειδή αγνόησε την απόφαση του στην υπόθεση της εταιρίας μάρκετινγκ E360Insight.

Η εθελοντική υπηρεσία Spamhaus Project, είναι στην πραγματικότητα μία λίστα που περιλαμβάνει τις διευθύνσεις γνωστών spammer και η οποία χρησιμοποιείται από πολλές τεχνολογικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της Microsoft, με σκοπό τον περιορισμό των spam e-mail .

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Δικαστήριο διέταξε την Spamhaus να σταματήσει να εντάσσει την εταιρία μάρκετινγκ E360Insight στην εν λόγω λίστα και να της καταβάλλει αποζημίωση ύψους 11,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Spamhaus που έχει την έδρα της στη Μ. Βρετανία, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή με την αιτιολογία ότι αυτή δεν έχει ισχύ στην Μ. Βρετανία.

Το Δικαστήριο κατόπιν αυτού πρότεινε τον περιορισμό της υπηρεσίας του Διαδικτύου της Spamhaus μέσω της αρχής που είναι υπεύθυνη για την καταχώρηση του των διευθύνσεων του Διαδικτύου, δηλαδή του ICANN.