Αμερικάνικο Δικαστήριο απέρριψε μέρος της αγωγής της AMD κατά τηςIntel

0

Αμερικάνικο Δικαστήριο απέρριψε μέρος της αγωγής της εταιρίας Advanced Micro Devices (AMD) κατά της εταιρίας Intel που την κατηγορεί για την δημιουργία μονοπωλίου στην αγορά των μικροεπεξεργαστών των υπολογιστών.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της AMD, ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές που χρησιμοποίησε η Intel επηρέασαν τις πωλήσεις των δικών της μικροεπεξεργαστών.

Η Intel ισχυρίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι η AMD έχει ως έδρα της τις Η.Π.Α., αλλά κατασκευάζει τους μικροεπεξεργαστές της στην Γερμανία και τους συναρμολογεί στην Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα, κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί περί ζημίας της AMD δεν εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του αμερικάνικου Δικαστηρίου.

Η AMD από την πλευρά της υποστήριξε ότι η αγορά των μικροεπεξεργαστών x86 είναι μία παγκόσμια αγορά και κατά συνέπεια, η διεξαγωγή του εμπορίου εκτός των συνόρων από την Intel έχει αντίκτυπο και στις επιχειρήσεις της στις Η.Π.Α.

Το Δικαστήριο τελικά έκανε δεκτό το νομικό επιχείρημα της Intel, απορρίπτοντας τους αντίστοιχους ισχυρισμούς της AMD.

Η AMD επιδιώκει παράλληλα αποζημιώσεις μέσω των ιαπωνικών Δικαστηρίων, της Κομισιόν και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κορέας.

Σχόλια