Αμερικάνικο Δικαστήριο διέκοψε την λειτουργία επιχείρησης του Διαδικτύου με την κατηγορία της προώθησης κατασκοπευτικού λογισμικού

0

Αμερικάνικο Δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία επιχείρησης του Διαδικτύου που κατηγορείται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ότι φόρτωσε τους υπολογιστές εκατομμυρίων χρηστών με κατασκοπευτικό λογισμικό, με το πρόσχημα του εφοδιασμού των χρηστών με δωρεάν screensavers και αρχεία βίντεο.

Ο Δικαστής Howard McKibben εξέδωσε προσωρινή διαταγή για τον περιορισμό της λειτουργίας του ομίλου εταιριών ERG και της θυγατρικής του εταιρίας.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατηγορεί την ERG ότι εξαπάτησε τους καταναλωτές, εξωθώντας τους στο download του λογισμικού Media Motor, το οποίο, μετά την εγκατάσταση του, προχωράει από μόνο του στο download άλλου ύποπτου λογισμικού από το Διαδίκτυο.

Η απεγκατάσταση του Media Motor, καθώς και των υπόλοιπων ύποπτων λογισμικών, από τους υπολογιστές των καταναλωτών, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

Η Επιτροπή Εμπορίου σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της, προτίθεται να διεκδικήσει στο Δικαστήριο την έκδοση απόφασης που θα υποχρεώσει την ERG να καταβάλλει τα παράνομα κέρδη της.

Σχόλια