Αμερικανικό Εφετείο «αναβιώνει» την αγωγή ζευγαριού κατά του Street View της Google

0

«Αναβιώνει» η υπόθεση ενός ζευγαριού από το Πίτσμπουργκ που κατέθεσε αγωγή κατά της Google, κατηγορώντας τον διαδικτυακό «κολοσσό» ότι εισήλθε παράνομα στην περιουσία του και φωτογράφισε το σπίτι της οικογένειας στο πλαίσιο της υπηρεσίας Street View.
Η προσφυγή του ζευγαριού είχε απορριφθεί πέρυσι από ομοσπονδιακό δικαστήριο, αλλά ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ έκρινε πριν από λίγες ημέρες ότι ο Ααρόν και η Κριστίν Μπόρινγκ μπορεί να ισχυρίζονται βάσιμα πως η Google παραβίασε την ιδιοκτησία τους για να φωτογραφήσει την περιοχή. Το ζεύγος Μπόρινγκ υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο της διαδικτυακής εταιρίας με την ειδική κάμερα η οποία καταγράφει τις τρισδιάστατες φωτογραφίες που «ανεβαίνουν» στο Ίντερνετ στις ιστοσελίδες του Street View, εισήλθε χωρίς άδεια στον ιδιωτικό δρόμο που οδηγεί στην κατοικία του.
Πάντως, το βάρος της απόδειξης ανήκει στους Μπόρινγκ, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δευτεροβάθμια απόφαση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών του σπιτιού τους τους προκάλεσε βλάβη, προκειμένου να λάβουν αποζημίωση.
Οι δικηγόροι της Google υποστήριξαν ότι οι φωτογραφίες είναι παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν σε ιστοσελίδα της τοπικής εφορίας και ότι η εταιρία αφαιρεί φωτογραφίες σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των κατοικιών εκφράζουν αντίρρηση για την εμφάνιση του σπιτιού τους στο Street View.

Σχόλια