Αμερικανικό νομοσχέδιο για την «επικήρυξη» των spammers

0

Η Αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά, στο πλαίσιο νομοσχεδίων που προωθεί για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, το ενδεχόμενο να επικηρύξει τους spammers που στέλνουν εκατομμύρια διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα καθημερινά, προσφέροντας αμοιβή σε όσους παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι για να πειστούν άνθρωποι που γνωρίζουν τους χάκερς, οι οποίοι είναι γνωστοί ή φίλοι ή συνεργάτες τους, για να τους καταδώσουν στις αρχές, το ποσό της αμοιβής πρέπει να είναι εξαιρετικά μεγάλο, που θα φτάνει μέχρι και τις 250.000 δολάρια, αλλά και οι αρχές πρέπει να εγγυηθούν την ασφάλειά τους. Σημειώνουν παράλληλα ότι η αμοιβή πρέπει να δοθεί είτε καταδικαστεί ο χάκερ με δικαστική απόφαση για παραβίαση της νομοθεσίας, είτε όχι.

Πάντως οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι τελικά θα είναι πολύ μικρός ο αριθμός εκείνων που γνωρίζουν αρκετά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών ώστε να είναι δυνατή η ποινική δίωξή τους, και ακόμα μικρότερος ο αριθμός εκείνων που γνωρίζει τους δράστες αλλά είναι ποινιικά ανεύθυνοι και οι ίδιοι.

Σχόλια