Αμερικανικό νομοσχέδιο προωθεί την παροχή ασύρματου Internet από τους δήμους

0

Νομοσχέδιο το οποίο θα δίνει το δικαίωμα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης των ΗΠΑ να παρέχουν στους δημότες τους υπηρεσίες ασύρματου διαδικτύου παράλληλα με τις υπάρχουσες ιδιωτικές εταιρίες παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο από τον Γερουσιαστή Τζον Μακέιν.

Το νομοσχέδιο εξασφαλίζει την ίση μεταχείριση με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς απαιτεί από τους δήμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες γρήγορου και ασύρματου Internet τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ισχύοντες ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί νόμοι που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες για τις ιδιωτικές εταιρίες.

Ο ίδιος ο Μακέιν αναγνώρισε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει πραγματοποιήσει επιτυχή πορεία στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην Αμερική, ωστόσο, όπως τόνισε, πρέπει ο καταναλωτής να έχει και άλλες επιλογές στις περιοχές εκείνες όπου η ιδιωτική βούληση δεν έχει προχωρήσει αρκετά.

Πρόσφατα η πόλη της Φιλαδέλφεια θέλησε να πραγματοποιήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο παροχής ασύρματου Internet, όπου ο κάθε δημότης θα είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο από κάθε γωνιά της πόλης. Ωστόσο, το σχέδιο συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις τόσο των ιδιωτικών επιχειρήσεων, όσο και βουλευτών που αντιτάσσονται στον ανταγωνισμό των τοπικών κυβερνήσεων με τον ιδιωτικό τομέα.

Σχόλια