Αμερικανός Δικαστής επιδικάζει 1 δις δολάρια για spamming

0

Ομοσπονδιακός δικαστής επιδίκασε σε εταιρία παροχής υπηρεσιών Internet το ποσό μαμούθ του 1 δις δολαρίων σε βάρος τριών εταιριών που έστελναν ανεπιθύμητα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα (spam email). Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που εδρεύει στην Αϊόβα και παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περίπου 5.000 συνδρομητές, Ρόμπερτ Κράμερ, άσκησε την αγωγή εναντίον 300 spammers, επειδή, όπως υποστηρίζει, οι διακομιστές της εταιρίας του έφτασαν σε σημείο να λαμβάνουν καθημερινά κατά το έτος 2000 περίπου 10 εκατομμύρια spam emails.

Προς το παρόν η απόφαση εκδόθηκε σε βάρος τριών εταιριών οι οποίες συνολικά υποχρεούνται να πληρώσουν την υπέρογκο αυτό ποσό, ενώ η εκδίκαση της αγωγής συνεχίζεται για τους υπόλοιπους εναγομένους. Ωστόσο, η δικηγόρος του Κράμερ δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανόν ο πελάτης του να μην πάρει ποτέ όλα τα χρήματα που του επιδίκασε ο δικαστής.

Σημειώνεται ότι ο πολιτειακός νόμος της Αϊόβα παρέχει αποζημίωση 10 δολαρίων για κάθε spam email, ενώ ο αντίστοιχος ομοσπονδιακός νόμος παρέχει το τριπλάσιο ποσό.

Σχόλια